NYHETER

Storsatsning på ny skräddarsydd anläggning i Karlstad

Med stark organisk tillväxt och noga utvalda förvärv är nu Malte Månson Skandinaviens största oberoende verkstadskedja för Lastbilar.

”Och vi fortsätter expandera”, förklarar Staffan Lindewald, CEO för Malte Månson Holding.

”Nästa steg blir att bygga en helt ny och modern anläggning i Karlstad, optimalt anpassad för att ge bästa tänkbara service till våra kunder och en attraktiv arbetsmiljö för våra medarbetare”.

Efterfrågan på högklassig service och god tillgänglighet för den tunga trafiken i Värmland är stor. Längs med E18 är trafiken tät. Karlstad är strategiskt placerat, mitt emellan Oslo och Stockholm.

Till nyår kommer Malte Månsons nya efterlängtade anläggning stå klar.

”Det blir ett stort lyft för oss här i Karlstad”, säger verkstadschefen Fredrik Karlsson.

”Vi får bästa möjliga läge intill motorvägen vid Bråtebäckens industriområde, med bara en avfart och en kort sväng och vips är chauffören på vårt område”.

Modern och attraktiv arbetsmiljö

Trycket på service och reparationer till den tunga trafiken i Karlstad är så stort att Malte Månson tidvis upplevt att de kanske inte kunnat ta emot alla kunder på bästa möjliga sätt.

”Men med större och modernt anpassade ytor får vi möjlighet att möta den stadigt växande efterfrågan”, fortsätter Fredrik Karlsson.

  • ”Vi kommer kunna erbjuda en lounge för kunderna där de i en avstressande miljö kan vila upp sig under tiden vi tar hand om deras fordon”.

”Här kommer finnas toalett och duschmöjligheter samt en toalett från utsidan, avsedd för våra övernattande kunder”.

Ytterligare fördelar med den nya anläggningen är att det innebär ett stort kliv för såväl hållbarheten som arbetsmiljön.

”Med träbalkar i inredningen – som alternativ till balkar i stål eller betong – uppnår vi en både tystare och varmare verkstadsmiljö och ett energieffektivt inomhusklimat kommer uppskattas av såväl våra kunder som medarbetare”, förklarar Staffan Lindewald.

”Viktigt är att en modern och attraktiv arbetsmiljö gör oss till en betydligt intressantare arbetsgivare för duktiga mekaniker. I den takt vi expanderar behöver vi verkligen nya kompetenta medarbetare”, avslutar Fredrik Karlsson.

Malte Månson hyr den nya lokalen i 12 år och har dessutom option på att hyra en direkt intilliggande yta.

För mer information, vänligen kontakta:

Staffan Lindewald, CEO Malte Månson Holding AB.

Tel: 0708-29 91 21.

Fredrik Karlsson, verkstadschef, Malte Månson i Karlstad.

Tel: 054-55 57 68