NYHETER

Malte Månson blir marknadsplats för Budis nätauktioner av lastbilar

Den digitala utvecklingen inom transportbranschen går mycket snabbt.

Affärsmönstren förändras och Budi är en aktör i framkant som lanserat nätauktioner med köp och försäljning av lastbilar och tunga fordon via digitala kanaler.

”Ett nytt samarbete mellan Budi och Malte Månson innebär att vi nu gemensamt drar nytta av digitaliseringen, vilket skapar möjligheter till en värdefull tillväxt, säger Staffan Lindewald, VD för Malte Månson.

 ”Till de fordon som säljs via Budis auktioner kan vi nu därför erbjuda såväl konditionstester enligt Malte Quality Check (MQC) som ett brett utbud av verkstadstjänster – allt för att säkerställa kvalitet och säkerhet på de bilar som säljs via Budis digitala plattform”.

Budi Auktioner lanserade sin digitala marknadsplats för begagnade lastbilar, tunga fordon och kringutrustning i augusti 2020.

”Vi erbjuder en ny fullservicetjänst som fyller ett stort hål i transportbranschen”, förklarar Johannes Winberg, marknadsansvarig och delägare i Budi.

”Det känns angeläget att både köpare och säljare kan göra lönsamma och enkla affärer digitalt och dessutom förlänga livscykeln på befintliga produkter”.

Inledningsvis kommer Malte Månson att erbjuda sina tjänster till Budis kunder vid sex anläggningar i landet: Gävle, Stockholm, Örebro, Linköping, Göteborg och Helsingborg. Rent praktiskt innebär samarbetet att anläggningarna utgör de fysiska marknadsplatserna, där ägarbytet görs i samband med konditionstesten.

Om säljaren vill få något åtgärdat innan försäljning eller köparen innan leverans kan dessa verkstadstjänster, som även omfattar påbyggnader och hydraulik, utföras i samband med försäljningen.

”Nu ser vi fram mot att arbeta tillsammans med Budi och utveckla denna helt nya digitala tjänst på marknaden, vilken jag är övertygad om kommer att uppskattas av åkerier och professionella fordonsägare”, avslutar Staffan Lindewald.

För mer information, vänligen kontakta:

Staffan Lindewald, CEO för Malte Månson Holding AB.

Tel: 0708-29 91 21.

Johannes Winberg, marknadsansvarig och delägare i Budi AB.

Tel: 070-590 90 91.

Pressrelease på MyNewsDesk

Länk