NYHETER

Malte Månson och krantillverkaren Fassi sluter ett nationellt samarbetsavtal

Malte Månson och Fassi Sverige AB har tecknat ett nationellt samarbetsavtal gällande eftermarknad för italienska Fassis kranar, såväl för lastbilar som för stationärt bruk.

Avtalet omfattar även att Malte Månson tar över Fassis verksamhet i Malmö. Övertagandet gäller från 1 april och innebär också att Malte Månson lämnar sin nuvarande verkstad i Malmö och flyttar in i Fassis lokaler i Arlöv.

”Nu får vi en modern och anpassad anläggning i norra Malmö som ger oss utrymme för en planerad expansion”, säger Staffan Lindewald, CEO för Malte Månson.

Fassi är en internationellt erkänd krantillverkare som även erbjuder en rad andra påbyggnader till lastbilar.

För Malte Månsons del är planerna att framöver kunna erbjuda ett komplett utbud av servicetjänster till Fassis produkter på flera av sina 16 anläggningar i landet.

”Under de senaste tre månaderna har vi satsat hårt på att utveckla verksamheten i södra Sverige. Den kompletta och väletablerade anläggningen i Kristianstad fick i oktober förra året sällskap genom förvärvet av Hagelids Lastvagnsservice i Helsingborg och med tillskottet av den moderna verkstaden i Arlöv kommer vi att väsentligen öka vår tillgänglighet och kapacitet i Skåne”, förklarar Staffan Lindewald.

Fredrik Ärlebo, är tillträdande VD för Fassi Sverige, och han ser stora fördelar med det nya avtalet.

”Vi är mycket glada att komma i gång med samarbetet”, förklarar han.

”Samtliga medarbetare på Fassi är med i det nya upplägget, vilket garanterar en trygg övergång för våra kunder”.

”Såväl Fassi som Malte Månson är inne i en stark expansionsfas i Sverige och nu kan vi dra stor nytta av våra gemensamma kompetenser och därmed ytterligare öka servicegraden till kunderna”, avslutar Fredrik Ärlebo.